Een wereld van verschil…


Een wereld van verschil… daar moest ik aan denken toen ik vanmiddag aan het hardlopen was. Het was best warm, waardoor ik flink zweette. Een voorbijganger keek me verbaasd na. Ik kon zijn gedachten lezen: wie gaat er met dit benauwde weer nu hardlopen?! Een wereld van verschil met mijn beleving: lekker lopen, mijn hoofd leeg maken en lichaam voelen, heerlijk!

Precies ditzelfde maak ik vaak mee in de relatietherapie die ik geef. Voor de een is therapie een bedreiging of nutteloos gepraat, terwijl de ander er wel de waarde van ziet. Ook een wereld van verschil.

Voor mij is het altijd de kunst om aan te sluiten bij de beleving van de ander en van daaruit een beweging te creëren. Een beweging van vertrouwen en nieuwsgierigheid naar de beleving van de ander. Zodat wederzijds begrip ontstaat en een open gesprek. En ja, ook dat kost soms zweetdruppels. Maar wat is het mooi als het lukt. Zo. Dank aan de voorbijganger die deze reflectie teweeg bracht.