Vooraf

Met veel plezier ben ik werkzaam als systeemtherapeut bij Verslavingszorg Noord Nederland. Daarnaast werk ik als systeemtherapeut in mijn eigen praktijk Via Nova in Leek.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich professioneel geholpen voelen en oprechte betrokkenheid ervaren. Daarbij respecteer ik ieders beleving en overtuiging en motiveer ik mensen altijd om eigen keuzes te maken.

In mijn praktijk zijn privacy en vertrouwelijkheid vanzelfsprekend gewaarborgd.

 

 

Vak & visie

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie en wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Bij systeemtherapie worden naasten (zoals partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega’s) betrokken bij de gesprekken. Dat doen we omdat een probleem of een (psychische) klacht bijna nooit op zichzelf staat: de leefsituatie en relaties samen het systeem hebben invloed op wat er aan de hand is.

Bij individuele systeemtherapie ligt de nadruk op de invloed van relaties op de individuele problematiek.

Bekijk hier het interview met systeemtherapeut Esther Perel voor meer informatie over systeemtherapie.

Opleiding & registraties

Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging van Gezins- en Relatietherapeuten (NVRG). Bij deze beroepsorganisatie heb ik mijn opleiding gedaan en volg ik continu bijscholing.

Ook voor mijn registratie bij de Nederlandse Vereniging voor gespecialiseerde Psychosociaal Therapeuten (NVPA) heb ik een bijscholingsverplichting, zodat mijn kennis en kunde actueel blijft.

Op LinkedIn vind je meer informatie over mijn werkervaring.